VSE IMAMA PRIPRAVLJENO, le glede imena sva še neodločena.

JURE? hm poznam jih preveč…

MIHA? lepo ime ampak kaj ko sta še 2 soseda prav Mihata

MARKO? joj vsi ga bodo hecali, da skače ( kot slovenska pesem Marko skače, Marko skače…)

Kako se sploh odločiti?

Kako izbrati pravo ime za otroka je zagotovo eno najpomembnejših odločitev, ki jo morajo starši sprejeti med nosečnostjo. Ime bo namreč spremljalo otroka skozi vse življenje in lahko vpliva na njegovo prihodnost.

Pri izbiri imena je pomembno upoštevati nekaj ključnih dejavnikov. Prvič, poskrbite, da bo ime enostavno za izgovoriti in zapomniti. Ne pozabite tudi na pomen imena in njegovo zgodovinsko ozadje. Prav tako je pomembno, da se ime ujema s priimkom in družinskimi imeni.

Zaradi vsega naštetega je pomembno, da se pri izbiri imena dobro posvetujete s svojim partnerjem in da se odločite za ime, ki bo po vašem mnenju najbolj primerno za vašega otroka.

Če se odločate med več imeni, jih preizkusite tako, da jih izgovorite skupaj z otrokovim priimkom in preverite, kako se slišijo. Pri tem vam lahko pomaga tudi mnenje prijateljev in družine.

Nekateri starši se pri izbiri imena za svojega otroka zgledujejo po imenih svojih sorodnikov ali znamenitih osebnosti, drugi pa iščejo nekaj bolj edinstvenega in drugačnega.

Najbolj priljubljena za fantka pa so imena:

LUKA, FILIP, JAKOB, NIK, MARK, TIM, JAN, OSKAR, JAKA, ŽAN, LOVRO, LIAM, DAVID, MAKS, GAL, NEJC, ANŽE, LAN, VID, MAJ, ŽIGA, LUKAS, MATIC, ALJAŽ, TEO, NACE, PATRIK, MATIJA, TIAN, IZAK, ADAM, LEON, BOR, OLIVER, VAL, ALEKS, ANEJ, ERIK, ROK, TINE, BINE, MATEVŽ, ERAZEM, VITO, TILEN, MIHA, NOEL, URBAN, BENJAMIN, LENART, ALEKSEJ, DOMEN, JAŠA, MATEO, BRIN, JURIJ, SVIT,TRISTAN, RENE, LAN, LEO, MACEL, JON, JURE, ENEJ, GAŠPER, MARTIN, MAI, ANDRAŽ, MATEJ, OŽBEJ, TAI, AMAR, GABRIEL, KRIS, LEV, ALEKSANDER, ALEKS, MARKO, PETER, VIKTOR, ŽAK, TIMOTEJ, URH, BLAŽ, KEVIN, TAJ, AMADEJ, LIAN, ADRIAN, NAL, UROŠ, NIKO, TEVŽ, GABER, NAJ, SERGEJ, MIHAEL, NIKOLA, ANDREJ…

Tako izbira je tukaj. Ključ do pravih odločitev pa je komunikacija zato je za lažje odločanje vedno priporočljivo o tem govorit na dolgo in široko 🙂

Si pišemo kmalu!

Leon iz woodBROO

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica

Prijava

Na vrh strani